Ylimmän johdon suorahaku

ylimmän johdon rekrytointi

Johdon ja avainhenkilöiden suorahaku on ainoa tapa löytää parhaimmat ammattilaiset haastavimmiltakin työmarkkinoilta. Tästä syystä headhuntterit ovat myös hyviä myyntimiehiä.

Usein parhaimmat talentit ovat jo työllistyneet mielenkiintoisiin tehtäviin joten headhuntterien on saatava juuri oikeiden henkilöiden mielenkiinto herätettyä, jonka jälkeen valikoidaan parhaimmat ehdokkaat.

Mitä on ylimmän johdon suorahaku?

Ylimmän johdon suorahaku eli executive search on yrityksen menestyksen kannalta yksi tärkeimmistä ratkaisuista. Siksi monet yritykset päätyvätkin käyttämään ulkopuolista suorahakuyritystä apunaan joilla on jo kokemusta vastaavista tilanteista.

Miten ylimmän johdon suorahaku toimii?

Kaikki lähtee aina perehtymisestä työyhteisön tilanteeseen, jossa otetaan huomioon kohdeyrityksen strategia, henkilöstö, johtamiskulttuuri, visio ja arvot.

Tämän jälkeen kartoitetaan parhaiten organisaatioon sopivan henkilön profiili ja ehdokkaat etsitään ja löydetään.

Ehdokkaat käyvät läpi tarkan prosessin, jossa heidän taustat, verkostot, kokemus, osaaminen, ammattitaito, persoonallisuus ja johtamisvalmiudet arvioidaan.

Prosessit saattavat vaihdella eri suorahakuyritysten välillä merkittävästi.

Lopullisen päätöksen ehdokkaan valinnasta tekee aina suorahaun tilannut yritys.

Koko suorahakuprosessi käydään läpi yhdessä asiakkaan kanssa jossa headhunter toimii strategisena partnerina alusta lopuunn.

Lue myös: mitä on suorahaku?

Miksi yritykset eivät itse etsi sopivia ehdokkaita?

Sopivien ehdokkaiden löytäminen voi olla yllättävän haastavaa. Todennäköisesti jokainen yritys, joka käyttää ratkaisunaan suorahakupalveluita on ensin itse yrittänyt löytää parhaat ehdokkaat talon sisältä tai etsimällä esimerkiksi Linkedinistä.

Yrityksen yrittäessä etsiä itse sopivaa talenttia ovat kustannukset henkilön löytämiseksi erittäin korkeita.

Siksi tälläisessa tilanteessa suorahaku on kustannustehokkain ja varmin ratkaisu oikean henkilön löytämiseksi.

Headhuntterien laajat verkostot ja vuosikymmenten osaaminen vastaavista toimeksiannoista onkin johtanut siihen, että juurikin he valitsevat lähes koko Suomen yritysjohdon kerman.

Mitä ylimmän johdon suorahaku maksaa?

Suorahaun kustannukset määritellään aina tapauskohtaisesti. Kustannukseen vaikuttavat monet eri tekijät joita ovat muun muassa sijainti, organisaatiotaso ja saatavilla oleva potentiaalinen kohderyhmä, joka yleensä johdon suorahauissa on marginaalisen pieni.

Kallein tapa hoitaa ylimmän johdon rekrytointi on yrittää itse löytää sopivia ehdokkaita.

Tavallisesti organisaation resurssit eivät yksinkertaisesti riitä löytämään parhaimpia osaajia. Lisäksi pieleen mennyt johdon rekrytointi voi pahimmillaan johtaa koko yrityksen mittavaan tappioon.